Güvenlik Görevlisine En Son Ne Zaman Teşekkür Ettiniz?

Çoğu stratejide teşekkür etmenin öneminden bahsedilmez çünkü yöneticiler bir çalışanın teşekkür edilmekten daha büyük şeyler beklediğini düşünür. Ama gerçekte, yapılan işten memnun olduğunuzu en iyi şekilde, basit jest-mimik ve ifadeler kullanarak gösterebilirsiniz. Çalışana bağlı olarak, topluluk, diğer çalışanlar ve müşterilerin önünde edilen teşekkür en iyisidir.

İyi bir güvenlik memuruna teşekkür etmek temelde 2 fayda sağlar. Birincisi, sizin, çalışanın belli başarılarını, davranışlarını ve aldığı aksiyonları fark ettiğinizi gösterir, ikinci olarak fark ettiğiniz bu durumları takdir ettiğinizi gösterir.
Teşekkür etmenin onlarca faydası vardır. Birkaçı şunlardır;

Sirkülasyonu azaltır; Çalışanlarınız takdir edildiklerini anladıkları zaman, yeni eleman almak ve eğitmek için yapmış olacağınız masrafları da azaltmış olursunuz.

Moral yükseltir; Güvenlik görevlisi olmak bazen çok da hoşlanılmayan ve bıkkınlık yaratan bir durum olabilir. Bu durumlarda, çalışanlar işlerini önemsemekten vazgeçerler. Çalışanlarınızı düzenli olarak fark etmek ve anlayabilmek üzerine kurulan bir sistem geliştirerek çalışanlardaki bıkkınlığı azaltarak, daha motive olmalarını ve işlerini önemsemelerini sağlayabilirsiniz.

Sadakati arttırır; Çalışanlarına teşekkür etme alışkanlığı olmayan birçok güvenlik şirketi vardır. İyi bir çalışanı fark eden ve takdir eden bir şirket olarak, çalışanlarınızın işlerine bağlılığını arttırarak sirkülasyonu azaltabilirsiniz.
İlişkileri geliştirir; İyi bir çalışan ile şirketiniz ya da müşteriniz arasındaki ilişkiyi geliştirmek,iyi bir hizmet vermek adına gerekli bir etmendir. Çalışan ve şirket ya da müşteri arasında iyi bir ilişki var ise, çalışan kendinden beklenilenin üzerine çıkma eğiliminde olur.

İyi çalışanı fark ederek ve takdir ederek, aslında herkes için bir kazan-kazan durumu yaratmış olursunuz. Çalışanlarınız müşteriye odaklandıklarında, iş tanımlarının gerektirdiği sorumluluklarının ötesinde daha iyi bir hizmet verebilmek için, daha çok çaba gösterirler.

Kaynak: Courtney Sparkman / OfficerReports.Com