Görev Başında Uyuma

Bir kurumun, kuruluşun veya işletmenin toplum tarafından ilk göze çarpan temsilcisi, o yerin güvenlik personelidir ve bu sebeple firmanın imajı açısından güvenlik personelinin sergilediği duruş fazlasıyla önemlidir. Güvenlik görevlilerinin, güleryüzlü olmanın yanısıra, güven verici ve profesyonel bir imaj sergilemeleri gerekmektedir. Diğer şekilde, insanlar tarafından ciddiye alınmaları zorlaşır.
Düşük ücret, düzensiz çalışma saatleri, yetersiz çalışan sayısı, eğitim eksikliği ve şirket içi iletişim eksikliği gibi etmenler, kişinin işine olan saygısını ve bağlılığını önemli ölçüde azaltmaktadır. Bu faktörlere ek olarak, düzensiz çalışma saatleri sonucu ortaya çıkan düzensiz uyku alışkanlığı ve fiziksel yorgunluk, kişilerin görev başında uyuyarak profesyonel görünmekten uzak bir davranış sergilemesine davetiye çıkarmaktadır. Bu durumun ilk sorumlusu şirketin yönetim kademesi olarak görülebilir.

Güvenlik görevlileri yönetim tarafından düzenli olarak denetlenmeli, kontrol edilmeli ve eğitime tabi tutulmalıdır. Bulundukları ve görev aldıkları noktalarda görüntüleme sistemi ile kontrol edilebilir ve denetlenebilir, hatta, zaman zaman üstleri tarafından rastgele ziyaret edilebilirler. Bu farkındalığa ve bilince sahip olan güvenlik görevlisi de kendini her zaman uyanık ve canlı tutma çabasında olacaktır.
Bu konuda verilebilecek bir eğitim de, olumlu yönde değişimi sağlayabilmek adına önemli bir adım olacaktır.
Buna ek olarak düşünülebilecek bir başka alternatif ise, tek bir görev noktasında, belli periyodlarda birden fazla personel görevlendirmek olabilir. 2 kişinin entegre bir şekilde çalışması, kişilere dinlenme fırsatı yaratacak, yorgunluğu ve iş yükünü azaltarak dikkat seviyesinin artmasına yardımcı olacak ve daha kaliteli bir iş gücünün ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Kaynak: http://chameleonassociates.com